Орест Сарматський

Нова об’їзна Тернополя з’єднає дві міжнародні автотраси

121017827_170379721296023_188709474479746554_o (Copy)

Дві міжнародні траси з’єднає нова об’їзна дорога на околиці Тернополя.

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

- Автошлях з’єднає дві міжнародні траси: М-12 Тернопіль- Підволочиськ і М-19 Тернопіль-Кременець. Це складний, але усіма очікуваний проект. Одним з найскладніших було питання землевідведення. Вже видано розпорядження про відчуження земельних ділянок та об’єктів нерухомості на маршруті прокладання дороги. Мова йде про понад півсотні об’єктів. Відчуження відбудеться коштом Служби автомобільних доріг, якій згодом і будуть передані ділянки, - прокоментував голова обласної державної адміністрації Володимир Труш.

За його словами, уже готова проектно-кошторисна документація на два проекти – саму дорогу та розв’язку. Роботи фінансуватимуться Європейським інвестиційним банком. Кошторисна вартість проекту - 20 млн. євро.

Нагадаємо, згідно із програмою «Велике будівництво» на Тернопільщині цього року запланували завершити поточний середній ремонт 162 км автошляхів.

Основну частину з цих робіт мають виконати на дорозі М-19 Доманове — Ковель — Чернівці — Тереблече, що перетинає Тернопілля з півночі на південь і міжобласним коридором та важливою частиною європейського автомобільного маршруту Е-85.

Раніше повідомлялось, що Укравтодор та Європейський інвестиційний банк підписали угоду про реалізацію першої фази проекту «Транспортний зв’язок в Україні», зокрема і в Тернопільській області. Йдеться про східний автотранспортний об’їзд  Тернополя. Ця дорога з’єднає Кременець з дорогою М-12 Тернопіль-Хмельницький. Проект буде реалізовуватися на безповоротній грантовій основі. Для старту будівництва виділено 20 млн євро.

Нагадаємо, у 2020 році у Державному агентстві автомобільних доріг України (Укравтодор) запланували побудувати та відремонтувати 9 об'їзних шляхів загальною довжиною 101,5 км.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео