Віра Олександрович

Жителі Тернопільщини щомісяця «скидаються» на потреби армії

Гроші

На обороноздатність країни жителі Тернопільщини вже перерахували майже 219 млн грн. І ця сума – вища за відповідну на той же період 2019 року.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Майже 218,9 млн грн військового збору спрямували на потреби армії платники податків з Тернопільщини упродовж 9 місяців, - звітує начальник головного управління ДПС в області Іван Пунько. - Надходження перевищили очікувані на 6,1%, а це - 12,6 млн грн додатково.

Порівняно із січнем-вереснем торік надходження «патріотичного» платежу зросли на 11,4 млн грн або «плюс» 5,5%.

- Лише у вересні краяни спрямували до державної скарбниці 29,9 млн грн військового збору, - додає очільник податкової служби Тернопілля. – Перевищення торішніх надходжень склало 3,4 млн грн, а очікуваних – на 44,7%, тобто на 9,2 млн грн.

Принагідно у податковій нагадали, що військовий збір запровадили в Україні із серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії. Ставку цього платежу не змінювали. Вона становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню.

- Варто пам’ятати, що сплата військового збору – це посильний внесок кожного громадянина для підтримання обороноздатності української армії та встановлення миру в нашій країні, – підсумовує Іван Пунько.

До слова, платниками військового збору є фізичні особи-резиденти і нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді зарплати на користь платника податків.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео