Орест Сарматський

В Україні половина всієї вирощеної цибулі згниє (Агроновини)

1201 (Copy)

Цьогоріч в Україні може згнити половина усієї вирощеної цибулі через перевиробництво.

Про це пише agronews.ua.

– Зараз така ситуація, що дуже велике перевиробництво цибулі, а ціна на неї дуже низька – 1,5-2,5 грн/кг, – розповів аграрій.

На його думку, 50% цибулі згниє в людей, через перевиробництво.

– Фермери не знають, куди дівати вирощену цибулю. Нам простіше: маємо свої холодильники, де ми зможемо зберігати урожай. У кого їх немає, то продають одразу з поля і ніхто не бере. У кого цибуля збережеться до весни, то, думаю, ціна буде 5-6 грн/кг, – прогнозує Олександр Червоний.

Проте фермер зазначив, що цього року дуже мало якісної цибулі. Зима була дуже тепла, всі шкідники перезимували в ґрунті, а також на полях багато гризунів, що значно впливає на якість овочів та їх собівартість через додаткові захисні обробки.

– Цього року робили вдвічі більше хімічних обробок. Собівартість цибулі виросла в рази, якщо минулого року це було до 3 грн, то цього року 4,5 грн,– додав фермер.

1202 (Copy)
1202 (Copy)

У світі скоротилося споживання цукру на 2,5 млн тонн

За даними аналітиків S&P Global Platts, в 2019/2020 МР на тлі пандемії COVID-19 світове споживання цукру скоротилося на 2,5 млн т.

Про це повідомляє kurkul.com.

– Основною причиною цього є введення обмежень, спрямованих на боротьбу з поширенням вірусу, таких як закриття місць громадського харчування. Заходи соціальної ізоляції також сприяли зниженню споживання етанолу і, як результат, ціни на нього впали, що змусило бразильські цукрові заводи збільшити виробництво цукру і знизити оцінки світового дефіциту в поточному сезоні, – йдеться в повідомленні.

У S&P Global Platts зазначають, що у 2019/2020 МР світовий дефіцит цукру складе 260 тис. т, в порівнянні з попереднім прогнозом 7 млн т.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео