Оксана Бучко

Підприємець з команди «За майбутнє» активно допомагав під час початку пандемії 

120451098_171015237964768_4250229601412498965_o

У команді «За майбутнє» підприємець Святослав Лебонтов балотується в депутати до Тернопільської обласної ради. Він – успішний підприємець, який систематично допомагав добровольцях на Сході, а також долучився до допомоги медзакладам на початку пандемії COVID-19.

Сім фактів про кандидата  публікує група «Тернопільщина За майбутнє»:

1. Народився 28 липня 1979 року в Тернополі у сім’ї будівельника і вчительки. З дитинства пам’ятає, як бабуся розповідала про національно-визвольну боротьбу, про те, що її рідний брат був в УПА. З того часу в Святослава формувався патріотизм і любов до історії свого народу, до рідної землі. Змалку для нього взірцем були двоє старших братів Олег та Ігор. Усі вони навчалися у Тернопільській школі №1 (тепер – це Тернопільська українська гімназія імені Івана Франка).

2. Святослав працює у будівельному бізнесі. Спершу його бригади робили ремонти квартир, а з часом почали на замовлення зводити будинки. З 2006 року самостійно будують та продають котеджі й приватні будинки. У 2010 році заснував власну будівельну компанію «Престижбуд». За 18 років діяльності компанія відремонтувала понад 100 квартир і звела понад 25 приватних будинків і котеджів та шість багатоповерхівок загальною площею понад 50 тисяч квадратних метрів, у яких живуть сотні тернополян. На сьогодні в будівельній компанії створено понад 160 робочих місць.

3. У 2019 році Святослав відновив роботу Оліївського цегельного заводу на Зборівщині, який понад 10 років простоював і розвалювався. Наразі там працює понад 50 людей. Завод виготовляє якісну цеглу, з якої компанія «Престижбуд» зводить житло.

4. У 2014 році купили і відправили бійцям на Донбас два позашляховики. Систематично допомагали добровольчим батальйонам. Купили 100 комбінезонів для танкістів батальйону «Київська Русь», передавали українським військовим бронежилети, одяг, харчі та інші необхідні речі.

5. Під час пандемії COVID-19 забезпечували медзаклади області засобами індивідуального захисту: масками, респіраторами, щитками, антисептиками, комбінезонами. Тернопільській дитячій міській поліклініці передали понад 10 механічних апаратів штучної вентиляції легень.

6. Одружився у 20-річному віці. Разом із дружиною Людмилою виховують трьох дітей. Старшій доньці 18 років, вона студентка Київського національного медичного університету ім. Богомольця. Святослав Лебонтов радісно розповідає, що його 7-річний син Арсенко вже захоплюється батьковою справою – будівництвом. З дитячих конструкторів хлопчик будує заводи і фабрики. Наймолодшому Данилкові 5 років, відвідує дитсадок. Подружжя змалечку виховує дітей у дусі національних і релігійних традицій, вчить бути щирими і доброзичливими.

7. Святослав Лебонтов захоплюється спортом, підтримує здоровий спосіб життя і закликає до цього рідних і друзів. Любить активний відпочинок з сім’єю: подорожують Україною, мандрують замками і природними заповідниками рідного краю. Підприємець вважає, що свою країну потрібно любити вчинками: розбудовувати і цінувати її!

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео