Орест Сарматський

На Тернопільщині назвали, на що піде понад 590 млн грн

овчарук

Понад 590 млн грн виділено з держбюджету для ремонту автомобільних доріг Тернопільщини.

Таку цифру озвучив під час розмови з нашим кореспондентом голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

- На ремонт, реконструкцію доріг загального користування місцевого значення, доріг і вулиць комунальної власності за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за бюджетною програмою   два роки тому надійшло понад 315 млн грн, торік - понад 393 млн грн, а в цьому році - понад 590 млн грн, - сказав Віктор Овчарук.

За його словами, із суми, виділеної цього року, 118 млн грн передбачено на експлуатаційне утримання доріг загального користування місцевого значення, на поточний і середній ремонт – 472 млн грн.

Нині протяжність автомобільних доріг Тернопільщини загального користування місцевого значення сягає понад 3520 км.

Нагадаємо, що згідно із програмою «Велике будівництво» в Тернопільській області цього року запланували завершити поточний середній ремонт 162 км автошляхів.

Основну частину з цих робіт мають виконати на дорозі М-19 Доманове — Ковель — Чернівці — Тереблече, що перетинає Тернопілля з півночі на південь і міжобласним коридором та важливою частиною європейського автомобільного маршруту Е-85.

Зазначимо, що Укравтодор та Європейський інвестиційний банк підписали угоду про реалізацію першої фази проекту «Транспортний зв’язок в Україні», зокрема і в Тернопільській області. Йдеться про східний автотранспортний об’їзд Тернополя. Ця дорога з’єднає Кременець з дорогою М-12 Тернопіль-Хмельницький. Проект буде реалізовуватися на безповоротній грантовій основі. Для старту будівництва виділено 20 млн євро.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео