Передвиборчі клопоти у поліції: понад 90 фактів правопорушень зафіксували правоохоронці

!466049981

Станом на 19 листопада поліцейські розглянули та прийняли законне рішення за 92-ма фактами, ще 15 звернень – перевіряють.

Про це повідомляє Досьє 102. Більша частина повідомлень стосувалися виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації без вихідних даних, а  також розміщення такої продукції у заборонених законом місцях. Правоохоронці склали та скерували до суду 31 адмінпротокол: 16 - за ст. 212-13 КУпАП, 10 – за ст.  212-14 КУпАП, 3 – за ст.  212-10 КУпАП, та по одному – за ст. 152 та 186 КУпАП. Правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за вісьмома кримінальними правопорушеннями: 3 - пов’язані з порушенням виборчого законодавства та 5 – з виборчим процесом.

Фото з відкритих джерел З 12 жовтня весь особовий склад поліції області переведений на посилений варіант несення служби. До охорони громадського порядку під час виборів будуть залучені практично всі правоохоронці. Одні чергуватимуть на дільницях, а інші працюватимуть над розкриттям правопорушень, які реєструватимуть під час передвиборної кампанії та у день голосування.

Під посиленою охороною правоохоронців перебуватимуть  усі виборчі округи. Працюватимуть там слідчо-оперативні групи, вибухотехніки, криміналісти. Поліцейські звертаються до краян дотримуватися вимог чинного законодавства та не порушувати його.

Вибір читачів за тиждень

Відео