Арттерапія для тернополян 

13595563_1489590154400370_1127828022_n

Тернополян запрошують на заняття «Експериментальне мистецтво: арттерапія та музикотерпія», котрі відбуваються у «Медіалабораторії ПК «Березіль». Під час них кандидатка філологічних наук, викладачка кафедри педагогіки вищої школи та суспільних дисциплін, арттерапевтка Юлія Починок розповідає, як сконцентруватися на внутрішніх переживаннях, зануритись у себе й трансформувати переживання у мистецтво — тексті, малюнку, роботі з пластиліну чи  іншого матеріалу.

Цікаво, що арттерапію Юлія Починок пов’язала із експериментальною поезією:

— Експериментальна поезія допомагає показати, як у нетрадиційний спосіб реалізувати творчість. У Тернополі живе й творить один із найяскравіших представників експериментальної поезії — Юрій Завадський. Його текстова й піксельно-анімаційна творчість допомагає відчути наскільки експериментальне мистецтво є багатогранним. 

Для арттерапії потрібно перебувати у спокійному творчому стані, тому музикотерапія — теж частина занять. Особливо актуальними є арт-терапевтичні практики нині.

— Можна поєднувати арттерапію із фітотерапією, — каже Юлія Починок. — Це часто допомагає розслабитися. Теплий чай навіть у погану погоду зігріває, акумулює думки та допомагає творити світ краще. Я намагаюся медитувати та відкидати все негативне. Люблю слухати повільну ніжну музику, коли щось пишу або читаю. Власне думання та осмислення допомагає мені абстрагуватися від щоденного виру негативних емоцій чи подій.

Заняття безкоштовні. Для того, аби відвідати їх, потрібно записатися на майстер-клас у кабінеті 18, 2 поверх ПК «Березіль».

Анна Золотнюк

Вибір читачів за тиждень

Відео