Тернополянам на замітку: який інвентар знадобиться для сноркелінгу

1

Якщо ви не уявляєте свій відпочинок у горах, натомість вас манить підводний світ, тоді сноркелінг саме для вас.

У попередніх публікаціях ми вам розповіли про відмінності сноркелінгу і дайвінгу, про те, які навички потрібні для цього виду плавання. Сьогодні ж поговоримо про спорядження.

Якщо ви хочете оволодіти технікою сноркелінгу, вам абсолютно не потрібно бути досвідченим плавцем або професійним спортсменом. Однак важливо мати елементарні навички з плавання , вміти триматися на воді та мати у своєму арсеналі декілька потрібних речей.

Який інвентар вам знадобиться?

  1. Підводна маска.

Це основна деталь спорядження для сноркелінгу, яка служить вам для комфортного плавання. Вона не дозволяє воді потрапляти у очі, тому при її виборі стежте за тим, щоб маска щільно прилягала до обличчя. Звертайте також увагу на те, що її внутрішній об'єм повинен бути мінімальний, а виготовлена вона має бути із загартованого скла.

  1. Дихальна трубка.

При її виборі зверніть увагу на те, що трубка не повинна бути дуже довгою - це тільки ускладнить дихання. Також дуже важлива наявність якісного клапана і можливість обертання загубника навколо осі трубки.

  1. Ласти.

Вони потрібні для полегшення плавання. Для сноркелінгу ідеально підходять ласти з гумопластику або чистої гуми із закритою п'ятою. Найкраще вибирати середній розмір і невелику вагу. Якщо ви надягнете їх на босі ноги, це спростить перебування в них і користування.

  1. Гідрокостюм.

Зовсім необов'язкова складова обладнання для сноркелінгу, але, тим не менш, доречна в холодній воді, і просто необхідна для дайвінгу. Також це стосується любителів спекотного відпочинку, де костюм захистить вас від УФ-випромінювання і збільшить плавучість.

Якщо ви відмінно затримуєте дихання, а об'єкти спостереження знаходяться дуже близько, можна скористатися тільки плавальними окулярами. Так ви самі влаштуєте собі відмінну розвагу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео