Віра Олександрович

У Тернополі відродили виставу, яку вперше показали 40 років тому

театр

Тернопільський обласний академічний театр актора та ляльки відзначає ювілей – 40 років. На святкування із дотриманням карантинних норм шанувальників чекають у неділю, 1 листопада.

Такою радісною новиною поділилися на сайті закладу культури. У допис йдеться (цитуємо): «…На календарі – 1 листопада 1980 р. Сотні глядачів, десятки запрошених гостей, вітальні слова, квіти, подарунки… Ще мить і перший крок буде зроблено, перший театральний сезон відкрито, першу прем’єру зіграно. Завіса відкривається – казка починається! До уваги глядачів вистава «Сембо» Ю. Єлисєєва. І ось, через 40 років, 1 листопада 2020 р. театр знову запрошує глядачів на виставу, з якої розпочався творчий шлях Тернопільського театру ляльок. Ви побачите цікаву і повчальну історію, що відбулася у далекій, чудесній Африці, де живе маленький Сембо і його Мама Антилопа. Вистава про велику силу материнської любові буде актуальною у всі часи та для всіх поколінь. Як і 40 років тому, актори ретельно готуються до зустрічі з глядачами, хвилюються та з нетерпінням чекають на щирі емоції та оплески…».

Отже, театр чекає на глядачів уже 1 листопада. Традиційно у неділю відбудуться два покази: об 11:00 і о 13:30. Причому театр працюватиме з дотриманням усіх карантинних норм і рекомендацій. Тож кількість місць – обмежена. Прикметно, що наразі у цьому закладі культури не зареєстрували жодного випадку інфікування на COVID-19.

Нагадаємо, відкрили 41-й сезон актори у Тернополі казкою Устима Кармалюка «Малята-Кармалята». Знаному колективу є чим пишатися. Гордість театру – репертуар, репрезентований різними за жанрами постановками як для дітей, так і для дорослих. Театр активно гастролює, постійно бере участь у регіональних, всеукраїнських, міжнародних фестивалях та здобуває там престижні нагороди.

Фото сайту закладу культури

Вибір читачів за тиждень

Відео