Віра Олександрович

Жителів Тернопільщини не лякає ані економічна криза, ані карантин

165056_or

Бізнесмени з Тернопільщини активно використовують електронні сервіси від податкової. До того ж, підприємців стало більше. Краян не лякає ані економічна криза, ані карантин.

Про це повідомили у відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- На початку жовтня у територіальних підрозділах Головного управління ДПС у Тернопільській області перебували на обліку 59 тисяч 408 основних платників податків-суб’єктів підприємницької діяльності, - кажуть у податковій. - Більшість із них – представники малого бізнесу, а це – 35 тисяч 285 осіб.

Порівняно із аналогічним періодом торік кількість охочих займатися бізнесом зросла: дрібних підприємців - на 853 особи («плюс» 2,5%), а юридичних осіб – на 790 («плюс» 3,4%).

- Упродовж вересня взяли на облік аж 496 платників податків, зокрема: 96 - юридичних осіб і 400 – приватних підприємців, - звітують у податковій. - Припинили діяльність за цей час 234 платники податків: 8 - юросіб і 226 дрібних бізнесменів.

У Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків нині на Тернопіллі зареєстровані: 1 млн 111 тис. 252 фізособи, 4 174 іноземці та 4 856 осіб, які відмовилися від отримання довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.

До речі, бізнес нашого краю активно використовує електронні сервіси податкової служби, особливо на тлі поширення коронавірусної інфекції. Так, упродовж січня-вересня платники податків подали 454 тис. 450 податкових декларацій. При цьому 81% звітів надіслали в електронному вигляді.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео