510 грн штрафу та 142 за добу на штрафмайданчику: тернопільським водіям краще не порушувати правил паркування 

1 (4)

З 1 липня у Тернополі інспектори з паркування управління муніципальної інспекції евакуювали на штрафмайданчик 76 автомобілів. 

Відповідно до частини 3 статті 122 КУ «Про адміністративні правопорушення» є визначений перелік місць, де припарковані автомобілі створюють суттєві перешкоди для руху і підлягають евакуації, зазначає завідувач сектору контролю за паркування транспортних засобів управління муніципальної інспекції Володимир Петрик.

Вартість штрафу за цією статтею становить 510 грн. Проте впродовж перших 10-ти банківських днів після того, як постанова набуде чинності, порушник може сплатити лише 50% розміру штрафу (255 грн). Окрім того, потрібно також оплатити послуги за транспортування і зберігання авто, а це 142 грн за добу на штрафмайданчику, що на вулиці Бережаській у Тернополі.

У міській раді пояснююють, що за безпекою автомобілів на штрафмайданчику слідкує охорона, ведеться також відеоспостереження. Перед евакуацією автомобіля проводиться його фотофіксація, така ж фотофіксація проводиться і після привезення транспортного засобу на арештмайданчик. Інформацію про евакуйовані автомобілі можна знайти ТУТ

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео