Віра Олександрович

На Тернопільщині вже наклали штрафів майже на 9 мільйонів

Штраф

Через порушення акцизного законодавства бізнесменів на Тернопільщині позбавили ліцензій. Окрім того, наклали штрафів майже на 9 млн грн.

Про це повідомили у відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

– На території Тернопільщини здійснюють діяльність 7 підприємств-виробників підакцизної продукції, які є платниками акцизного податку до державного бюджету, – кажуть у податковій. – Упродовж 3-х кварталів цьогоріч вони сплатили до казни 12,7 млн грн акцизного податку. Зокрема, від виробництва горілчаної продукції надійшло 12,5 млн грн.

У січні-вересні надходження акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів склали 78,4 млн грн, що на 9,7% більше, ніж очікували. Відтак місцеві бюджети додатково отримали 6,9 млн грн.

– Цьогоріч наші працівники провели 213 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами і пальним, – звітують податківці. – Відтак до порушників застосували фінансові санкції на загальну суму 8,9 млн грн.

За результатами проведених перевірок, експерти встановили 244 порушення законодавства, що регулює виробництво та обіг підакцизних товарів, а також їхню реалізацію.

– Так, у 60-ти випадках торгували алкоголем за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних, – стверджують у податковій. – Окрім того, у 34-х – здійснювали роздрібну торгівлю тютюновими виробами з полиць самообслуговування, а в 27-ми – торгували алкоголем без ліцензій.

До слова, з початку цього року на Тернопіллі анулювали 224 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкоголем і 167 – на право здійснення роздрібної торгівлі цигарками. На початку жовтня кількість діючих ліцензій була 4 629, серед них: 2 515 – «алкогольних» і 2 114 – «тютюнових».

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео