Наступні вихідні тернополяни сидітимуть на суворому карантині

1 (1)

Уже через тиждень, 14 та 15 листопада в Україні планують запровадити карантин вихідного дня. Не працюватиме нічого, окрім продуктових магазинів, аптек та транспорту. 

- Коли ми говоримо про протиепідемічні заходи, ми, звичайно, дивимось на ту ситуацію, яка в нас є. І ми чітко розуміємо, що ми не в змозі запровадити повний локдаун, на який пішли деякі європейські країни - не на два тижні, не на три тижні. Саме тому наша пропозиція буде робити такий жорсткий карантин саме на вихідні дні, тобто субота-неділя. Це коли в нас залишаться працювати виключно продуктові магазини та аптеки і, звичайно, транспорт. Тобто все те, що стосується критичної інфраструктури. Все решта, щоб у вихідні дні не працювало, - сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов у прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу «Право на владу» 5 листопада, пише ТСН.

За словами Максима Степанова такі карантинні обмеження дозволять розірвати ланцюг передачі коронавірусу через відсутність спілкування людей один з одним.

Також міністр зазначив, що станом на вчора, 5 листопада, в лікарнях перебувало 27,5 тисяч громадян.

- Ця цифра майже в 3,5 рази більша, ніж було на початку вересня. У нас зараз у готовності 52 тисячі ліжок. І ми екстрено збільшуємо. Думаємо, що збільшимо ще кількість цих ліжок ще на 20 тисяч, - зауважив Максим Степанов.

Нагадаємо, що лише за останню добу  на Тернопільщині зафіксували 218 випадків нових інфікувань.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео