Тернополянам на замітку: як правильно тримати себе в тонусі восени

здоровя

Слід пам’ятати про те, що фігуру варто підтримувати і у осінню пору, але краще це поєднувати із корисними звичками та здоровим способом життя. Ми підготували для вас декілька порад, дотримуючись яких, у вас все вийде.

Рух — це життя!

Гадаєте, лише влітку можна гуляти цілий день? Ні, осінь теж влучна пора, просто одягніться тепліше і вирушайте на тривалу прогулянку улюбленими місцями у місті (набережна, парки, околиці чи навіть центральна частина Тернополя). Ще один варіант — відкрийте себе з іншого боку — почніть займатися танцями, а, можливо, верховою їздою чи йогою. Додатковим стимулом стане фітнес-трекер. Таким чином, тривалі прогулянки або ж новий для вас вид спорту стануть відмінним способом урізноманітнити осінь.

Не забувайте про сезонні продукти

Найбільш безвідмовний, але не легкий спосіб залишатися у формі протягом усієї осені — правильне харчування. Овочі, фрукти, ягоди і зелень є тим самим мастхев фактором правильного харчування і підтримання гарної фігури. Рослинні продукти містять велику кількість корисних вітамінів, мікро- і макроелементів, кислот та інших речовин. Дефіцит останніх негативно впливає на організм, емоційний стан та спортивну форму. Тому у осінній раціон необхідно включати саме сезонні овочі та зелень: баклажан, шпинат, петрушка, кріп, батат, усі види капусти, броколі, картопля, морква, гарбуз, квасоля. З фруктів чудово підійдуть: айва, виноград, гранат, груша, слива, хурма, яблука, ківі. Якщо ви полюбляєте ягоди, то вам не гірше смакуватиме брусниця, інжир, журавлина, обліпиха, чорниця чи шипшина.

Щоб тримати себе у формі не обов’язково відмовлятися від солодкого

Чому ж нам хочеться солодкого? Є кілька причин: давно не їли складних вуглеводів, і ваш мозок хоче швидко отримати велику кількість енергії, або ви відчуваєте втому, апатію, сонливість, а, можливо, ви просто ласун. Проте потреба у солодкому – це нормально. Взагалі цукор не є шкідливим, негативно впливає на організм його кількість. Єдина особливість природного цукру (міститься у фруктах, сухофруктах, овочах або горіхах) — це його симбіоз з клітковиною та іншими корисними речовинами, що дозволяє цукру засвоюватися повільніше, а це означає, що довше зберігати відчуття насичення. Порада: якщо хочете солодкого, не лайте себе, а зведіть до мінімуму вживання цукерок, печива, вафель, випічку.

За шкірою також потрібно доглядати

Додаємо у чек-лист кілька нових звичок для гарного рельєфу, зменшення набряків і поліпшення тонусу шкіри. Перше — контрастний душ. Чергуйте гарячу і холодну воду по 20-30 секунд протягом 2-5 хвилин кілька разів на тиждень. Друге — масаж сухою щіткою з натуральною щетиною 2-3 рази на тиждень по 5 хвилин. Головне у масажі щіткою — це правильні рухи (прямі або за годинниковою стрілкою). Якість шкіри гарантовано покращиться. Але не чекайте на результату у той самий день — наберіться терпіння, вони з'являться через місяць-два. Третє — просто масаж. Тут можна вдатися до допомоги фахівця або навчитися самомасажу. Перед самомасажем тіло має бути чистим, руки вимиті з милом. Змастіть руки і тіло олійкою, краще використовувати мигдальну, кокосову або масло жожоба. Четверте — скраби і зволожуючі креми. Такий комплексний догляд робить дива, покращуючи кровообіг, відлущуючи і очищаючи шкіру.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео