Віра Олександрович

Тернопільщина: за 10 місяців легко подолали межу у 6 мільярдів гривень

гривні

Бізнес на Тернопільщині сплатив більше податків, ніж усі сподівалися.

Це сталося через те, що підприємці усвідомили соціальну складову податків і необхідність забезпечити фінансову стабільність держави, впевнені у відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж 10 місяців платники податків з Тернопільщини спрямували до бюджетів усіх рівнів 6 млрд 482,7 млн грн податкових платежів, що на 9,5% більше, ніж очікувалося. Відтак додаткові надходження склали 564,4 млн грн, – каже начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Іван Пунько. - Порівняно з торішнім періодом сплата зросла на 637 млн грн, або 10,9%.

Посадовець конкретизував, що цьогоріч упродовж січня-жовтня до державного бюджету суб’єкти господарювання з нашого краю сплатили 2 млрд 740,3 млн грн. Це - на 398,3 млн грн перевищило надходження січня-жовтня 2019-го. «Плюс» 305 млн грн - до очікуваного.

- У розрізі основних платежів найбільше надійшло податку на додану вартість – 1 млрд 300,7 млн грн і податку на прибуток підприємств – 195,9 млн грн, - додає посадовець. - Найбільше платежів перерахували до загального фонду Зведеного бюджету України платники Тернополя та Тернопільського району, а це, відповідно, - 2 млрд 616,6 млн грн і 554,1 млн грн.

Суттєво поповнили скарбницю і платники Гусятинщини, Теребовлянщини, Підволочищини і Збаражчини. Вони перерахували 320,6 млн грн, 310,3 млн грн, 250,1 і 227,4 млн грн податкових платежів, відповідно.

- Надходження до місцевих бюджетів склали 3 млрд 742,4 млн грн, - додає Іван Пунько. – Це – аж на 238,6 млн грн більше, ніж у відповідному періоді торік.

На думку очільника податкової служби Тернопільщини, збільшення сплати податкових платежів свідчить про усвідомлення тернопільським бізнесом соціальної складової податків і необхідності забезпечити фінансову стабільність держави у період економічних випробувань.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео