Орест Сарматський

Цього року в Україні погода негативно вплинула на урожай картоплі (Агроновини)

1401 (Copy)

Як і прогнозувалось, в Україні у цьому сезоні на урожай картоплі негативного вплинула погода.

Таку думку висловив Микола Гордійчук, директор насіннєвої компанії «Агріко Україна», передає agrotimes.ua.

- Холодна затяжна весна негативно вплинула на сходи картоплі та загострення хвороб. А сильні дощі заважають боротися з бур’янами. «Минулий сезон навчив фермерів уважніше ставитися до сортів, які вони обирають для вирощування. Адже збільшилися вимоги від роздрібних мереж. Торговельні мережі вимагають кращої якості, ніж будь-коли до цього, — розповідає Гордійчук.

За його словами, роль супермаркетів, особливо цього року, із уведенням карантину, зросла. Ті фермери, які не мали контактів із супермаркетами, не могли продавати картоплю певний час.

 

Через погодні умови пасічники цього літа змушені були активно підгодовувати бджіл, рятуючи їх від загибелі

1402 (Copy)
1402 (Copy)

Холодний та дощовий травень звів нанівець сподівання на збір весняних медів: на багатьох пасіках бджіл підгодовували, рятуючи їх від загибелі.

Про це розповів Валерій Курейко, пасічник, співвласник ТМ «Знатний Мед», передає kurkul.com.

Пасічник розповідає, що весь травень був холодним, з багатоденними дощами — бджоли не те що збирати нектар, а навіть з вулика вилетіти не могли. Цвітіння нечисленних весняних медоносів при такій погоді теж незначне, нектару виділяється дуже мало.

За його словами, так званого «травневого» меду, до складу якого входить нектар з плодових дерев і кущів, малини та інших ягід, в цьому році практично не було, принаймні у центральних та північних областях України зібрати його не дозволили погодні умови. Що стосується меду з ріпаку, то хоча ця культура непогано цвіла, нектару бджолам ледве вистачило для своїх потреб. В цілому ж у загальній структурі медового врожаю травневий та ріпаковий меди, в середньому, займали по 7%, тобто сумарно — до 8 тис. тонн.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео