Віра Олександрович

У податковій на Тернопільщині вже знайшли 13 корупціонерів 

корупція

На протидію корупції тернопільські податківці вже провели 395 профілактичних заходів.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Одним з основних пріоритетів діяльності Головного управління ДПС в області є профілактика та упередження корупційних дій у податковій сфері, - кажуть фахівці. – Тож у межах визначеного законодавством правового поля, наявних сил і засобів, у відомстві постійно проводяться заходи, спрямовані на виявлення і припинення фактів корупції.

Так, упродовж січня-жовтня цього року щодо службових осіб відомства проводили перевірки щодо ймовірної причетності їх до скоєння корупційних і пов’язаних із корупцією правопорушень. Як повідомили у відділі з питань запобігання та виявлення корупції податкової служби краю, за вказаний період фахівці структурного підрозділу провели 27 таких перевірок і службових розслідувань.

- Відтак, матеріали щодо трьох службових осіб, у діях яких виявили ознаки корупційних правопорушень, спрямували до спеціально-уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції для вжиття визначених законом заходів, - звітують податківці. - Упродовж 10 місяців у підрозділі отримали та розглянули 20 повідомлень щодо причетності працівників ГУ ДПС в області до вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень тощо.

Що цікаво, у 6 випадках інформація не знайшла свого підтвердження. Проте факти можливих неправомірних дій податківців, викладені у 13-ти повідомленнях, підтвердилися. Винних притягнули до встановленої законом відповідальності.

- Із початку року стосовно працівників обласного податкового відомства за матеріалами правоохоронних органів розпочали 3 кримінальних провадження, - додають у податковій. - З метою роз’яснення основних норм антикорупційного законодавства, правил етичної поведінки працівників податкової служби, реагування на провокаційні дії різних осіб тощо фахівці відділу з питань протидії та запобігання корупції ГУ ДПС в області проводять лекції, консультації тощо. Загалом, із початку цього року вони провели 395 профілактичних організаційно-роз’яснювальних заходів.

Нагадаємо, про корупційні правопорушення, протиправні дії податківців області можна повідомити письмово на адресу: м. Тернопіль, вул. Білецька, 1, засобами телефонного зв’язку (контактний телефон: 0352-43-46-19) або на електронну адресу: tr.szk25@tax.gov.ua.

Фото із відкритих джерел    

Вибір читачів за тиждень

Відео