Оксана Бучко

Шоумена з Тернопільщини звинуватили у антисемітизмі (відео)

safe_image

Шоумена з Тернопільщини Сергія Притулу осудили за реакцію на настрої слухача. Він вирішив не відповідати на запитання, а просто обірвати розмову фразою «радий був вас чути». Це трактували не як тактику уникнення конфлікту, а толерування настроїв слухача.

Розмову можна почути тут на 8 хв 01 сек. До речі, це був один із двох перших ефірів Сергія Притули на Радіо «НВ».

- Отримав сьогодні осуд від комісії з журналістської етики за інцидент, котрий трапився у ефірі Радіо «НВ» 10 вересня цього року, - пише Сергій Притула. - Це був мій другий ефір на Радіо «НВ» на посаді ведучого програми «Посеред тижня з Сергієм Притулою». Обговорювали кілька тем, першою з яких було обговорення шкіл та карантину. До прямого ефіру зателефонував якийсь чорт з Краматорська, який дозволив собі антисемітський випад у прямому ефірі. Я ніколи не толерую антисемітські висловлювання ні в приватному спілкуванні, ні у коментарях на своїх сторінках у соцмережах (за це одразу прилітає бан), ні в публічній площині. Розмова з слухачем швидко закінчилась і, з-посеред усіх варіантів реакції на слухача, я обрав ту, яка мені на той момент видалася правильною – глузливо та іронічно сказати, який я «радий» був його чути. На жаль, мої висловлювання були трактовані не так, як я на це сподівався і сьогодні я отримав дуже вагоме зауваження щодо своєї роботи в ефірі, яка зробила можливою підозру у толеруванні подібних заяв, які зробив слухач. Хочу подякувати КЖЕ за зауваження, сказати, що інцидент був проговорений із керівництвом одразу після ефіру і висновки зроблені. Дякую за аргументовану критику. Це саме те, що дозволяє вдосконалюватись у роботі!

Антисемітизм передбачає зневагу до людей іншої раси чи віросповідання. Слухач згадував про євреїв в Умані.

- Повага до національності, кольору шкіри та віросповідання – це базові цінності цивілізованого суспільства, у якому я хочу жити і яке прагну будувати разом з іншими українцями. Це і мої цінності теж, - додав Сергій Притула. - Тому на перспективу буду більш ретельно добирати спосіб реагування на подібні трафунки, якщо вони матимуть місце.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=tW8aH8Xw6Vg&t=2563s&fbclid=IwAR3RJ5PPz86QPSl4kh-CymAkdHHpvNlhtqrhjYc_nfSudOWH8ii9fJCd9r4[/embed]

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео