Орест Сарматський

Помер фермер, якого катували невідомі (Агроновини)

1701 (Copy)

Володимир Матвієць, керівник Асоціації фермерів та землевласників Білогірського району Хмельницької області, член Всеукраїнської Аграрної Ради, співзасновник ФГ «Вільний селянин», якого катували невідомі, помер. 

Про це повідомили у Facebook-спільноті «За рідну землю – Хмельниччина».

– Перебуваючи у важкому стані, після травм спричинених катуваннями, пішов у вічність аграрій Володимир Матвієць, – йдеться в повідомленні.

У селі Українка Білогірського району Хмельницької області група осіб у камуфляжному одязі та балаклавах проникла у будинок 64-річного директора фермерського господарства і катувала чоловіка, його дружину і сина, вимагаючи грошей. Так, 8 осіб у камуфляжній формі та балаклавах проникли до його будинку, зв’язали усіх членів сім'ї і, застосовуючи тортури у вигляді гарячої праски, окропу та молотка, вимагали грошові кошти.

Отримавши бажане, зловмисники покинули будинок.

1702 (Copy)
1702 (Copy)

В Україні тепличні огірки здорожчали у два рази 

Перші два тижні листопада поточного року принесли кардинальні зміни цінової ситуації на ринку коротких горбкуватих тепличних огірків в Україні.

Ціни на тепличні огірки вже в два, а в деяких випадках і більше разів перевищували показники попереднього тижня.

Про це повідомляє east-fruit.com.

– У результаті стрімкого скорочення пропозиції коротких тепличних огірків на українському ринку на минулому тижні, тренд зростання цін на дану продукцію зміцнився. Так, до кінця тижня діапазон оптових цін на короткі горбкуваті огірки в Україні вже становив 25-33 грн/кг (0,88?1,16 $/кг), тоді як попередній тиждень завершився діапазоном цін на даний вид огірків на нижчому рівні, 10-18 грн/кг, – йдеться в повідомленні. 

Так, стрімке зменшення пропозиції коротких тепличних огірків на українському ринку пов'язане з традиційним завершенням чергової сівозміни в господарствах. А похмура і прохолодна погода, яка спостерігається в Україні вже протягом декількох тижнів, тільки прискорила процес завершення чергового сезону коротких горбкуватих огірків.

– Така різка зміна цінової ситуації не могла залишитися непоміченою основними зовнішніми постачальниками тепличних огірків на український ринок. Найближчим часом очікується прибуття в Україну перших в цьому сезоні оптових партій тепличних огірків з Туреччини, – підкреслили фахівці. 

Зазначається, що прогнозована ціна на дану продукцію в Україні може варіюватися в діапазоні 27-?28 грн/кг. Тобто, новий сезон імпортних тепличних огірків в Україні можна офіційно вважати відкритим.

– Подальші цінові зміни учасники ринку тепличних овочів прогнозувати не стали, але в той же час більшість з них припустили, що останній різкий стрибок цін, негативно позначиться на і без того стриманому попиті на тепличні овочі з боку покупців, – підсумували аналітики. 

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео