Віра Олександрович

Тернопільщина: Ільку Стахурському «подарували» 120 гектарів землі (фото)

Основне

Одразу 24 земельних ділянки загальною площею понад 120 га сільськогосподарського призначення державної власності передали у комунальну власність Скориківській об’єднаній територіальній громаді (ОТГ)

Про таке рішення сьогодні, 20 листопада, повідомили на сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації у фейсбуці. Документи про передачу землі вручив перший заступник голови обласної держадміністрації Ігор Дем'янчук. Такий крок став можливим завдяки Указу Президента від 15.10.2020 р. і Постанові Уряду від 16.11.2020 р.

Фото1
Фото1

Нагадаємо, Скорики – це Підволочиський район. Головує там Ілько Стахурський. Він і підписував документи.

– Сьогодні ми маємо результат найбільш успішної реформи – децентралізації, до якої ми йшли тривалі роки. Ми вже бачимо результати змін, – цитують чиновника у повідомленні. – Коли розпорядником землі є безпосередньо та громада, що розташована на вказаній ділянці. Тому сьогодні хочу побажати успіху Скориківській ОТГ. Розпоряджайтеся цією землею раціонально, щоб громада мала ресурс для подальшого розвитку.

Фото2
Фото2

Як додав в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області Ігор Луцик, завдяки реалізованим ініціативам Уряду громадяни мають змогу написати заяву про надання землі у своїй ОТГ. Причому до процесу передачі ділянок сільськогосподарського призначення із державної у комунальну власність на території Тернопільщини включили всі 55 ОТГ у межах 3-х нових адміністративних районів.

До речі, у комунальній власності ОТГ Тернопільщини перебувають понад 40 тисяч гектарів земель сільськогосподарського призначення.

Фото зі сторінки Тернопільської обласної державної адміністрації у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео