Орест Сарматський

Багатодітне подружжя з Тернопільщини покинуло Італію і оселилось у віддаленому селі (фото)

Заставка45 (Copy)

Цікаву історію своїм читачам розповіли «Новини Шумщини». Йдеться про подружжя Ігора та Ірини Левченків, що переїхали у село Бриків Шумського району.

Причина - тут мешкала родичка, яка попросила продати занедбане обійстя. На той час молода сім’я, після 10 років заробітчанства в Італії, де мала статут постійного місця проживання, вирішила повернутися в Україну. Тому шукали затишне місце, щоб осісти тут назавжди.

Левченки розповідають, що за кордоном є свої плюси та мінуси. Але там немає, так би мовити, душевності, набирають сили негативні течії, які суперечать усталеній традиції християнської сім’ї.

Тому й повернулися. Спочатку навіть пригледіли куточок під Кременцем, купили ділянку. Аж тут Ігор приїхав у Бриків продавати господарство, побачив це обійстя, яке, правда, добре потребувало працьовитих рук і воно одразу припало йому до душі. Показав фотографії Ірині і вона теж «запала» на ці бриківські краї.

Згодом глава сім’ї почав зрізати хащі, йому приїхала підсобляти дружина – тоді вона якраз чекала другу дитинку.

Та коли прийшов час народжувати, таки поїхала назад в Італію. Там і з’явилася на світ донечка Катеріна.

А на Апеннінах Бог обдарував Левченків і первістком – крихітною Сабріною.

Тож оселилися у Брикові, у занедбаній хатинці розміром 70 м кв., а зараз, практично власноруч розбудували її до 200 м кв. Адже мають мрію, яку уже почали втілювати в реальність, – створити у Брикові будинок сімейного типу.

Як розповідає Ігор, поштовхом до цього став перегляд фільму про сиротинець, відзнятий італійськими кінематографістами.

Тоді й виникло бажання створити будинок сімейного типу.

Разом вирішили – за можливості, візьмуть хоча б одну дитинку у свою сім’ю.

- У 2018, уже в Брикові, у них народилася ще одна донечка Евелінка,

а півтора року тому у їхню сім’ю прийшли Коля, Юля та Віра.

Так зародилася дружня духовна спільнота – прийомна сім’я Левченків, – каже начальник служби дітей Шумської райдержадміністрації.

Найстарша з прийомних дітей – Юля. Іра з Ігорем взяли її у гості на Великдень. Через два тижні завезли назад у притулок. Дівчинка там так почала проситися у бриківську сім’ю, що після того Ігор приїхав за Юлею і привіз її у свою родину.

А діти у Левченків надзвичайно виховані, чемні та дисципліновані. Сабріна практично щодня займається вокалом та художнім мистецтвом. Катеріні теж до вподоби спів, Юлі – хореографія. А меншенькі – вдома, під наглядом матусі і татуся.

Щоб мати місце для будинку сімейного типу, Левченки розгорнули будівельні роботи, замінили дах, закінчують облаштування ще однієї ванни та добудували другу спальню. Замовили вікна, зробили опалення. Подружжя саме опанувало багато чого з будівельної премудрості.

Запитаєте, з чого живуть? Мали свою дерев’яну теплицю на 6,5 сотих, яку цьогоріч розібрали, бо відслужила свій термін. У ній вирощували ранню картоплю, яку продавали вже у травні. 4 роки тому заклали пристойний яблуневий садочок сорту «Мар’янівка». Уже зібрали перші врожаї.

фото01 (Copy)
фото01 (Copy)

Є і тракторець, яким обробляють біля гектара поля. Раніше, коли дітей було менше, то й односельцям обробляли городи. Зараз на це бракує часу.

До слова, коли Ігор десь їде по справах, то Ірина за кермом трактора вправно дає собі раду. І найменшенький Коля тягнеться до техніки.

Якось Ігор приїхав із заробітків у Польщі, то Ірина жартувала до нього – забери, мовляв, свою купку грошей, я більше у Брикові на городах заробила!

Половина землі біля хати засаджена полуницею, до того тут росла малина. Ягідники обладнані крапельною системою поливу. Коли Левченки приїхали у Бриків, то розводили різні декоративні рослини – згодом зупинилися на більш звичних для села речах.

Сімейство знаходить час кілька разів на рік повести малечу розважитися в аквапарках, зоопарках.

- Правда, сім’я так збільшилася, що не всі поміщаємося у наше авто, – посміхається Ірина.

фото02 (Copy)
фото02 (Copy)

У селі родину Левченків поважають. Свідченням цього є те, що Ірину односельці обрали депутатом Шумської міської ради.

…Ця історія переконливо доводить, що можна, за бажання, знайти себе навіть у сільській глибинці, звити тут своє сімейне гніздечко, виховуючи шестеро діточок, мріючи про ще одне поповнення в родині.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео