Оксана Бучко

Слово «Holodomor» тернополяни можуть допомогти поширити у найвідоміші англійські словники

EsGnfjJuZMTnESq-800x450-noPad

Тернополяни можуть підписати петицію і поширити інформацію про Голодомор як винищення українського народу. Слово «Holodomor» таким чином буде офіційно внесене до найвідоміших словників англійської мови – Merriam-Webster, Oxford and Dictionary.com.

Значення слова Holodomor» хочуть вписати, як «death inflicted by starvation» – смерть через голод, «extermination by hunger» – знищення шляхом створення голоду. Також описати це слово можуть, як подію: the man-made famine-genocide perpetrated by Joseph Stalin and the Soviet-Communist regime in 1932-1933 against the Ukrainian people, which killed millions of innocent men, women and children who perished from forced starvation (штучний геноцид людства, здійснений Й.Сталіним і режимом Радянського Союзу в 1932-1933 роках проти українців, що вбив мільйони невинних людей, які загинули від примусового голодування).

Як відомо, радянська влада приховувала факт Голодомору. Але на сьогодні 17 країн визнали його як акт геноциду, здійсненого проти українського народу, йдеться на сайті організаторів проекту change.org. До сьогодні слово відсутнє у головних словниках англійської мови. Підписавши цю петицію, можна допомогти підняти важливість згадки про це явище та збільшити число країн, які визнають Голодомор геноцидом.

Нагадаємо, у середмісті Тернополя вшанували пам'ять жертв Голодомору. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео