Дарія Шевченко

Депутати з фракції «За майбутнє» очолили дві ключові комісії в обласній раді (відео)

У Тернополі відбулось ІІ пленарне засідання першої сесії обласної ради сьомого скликання. Під час неї депутати остаточно затвердили склад десяти комісій та обрали їх голів. Дві з них очолили представники фракції «За майбутнє»: Святослав Лебонтов та Василь Хомінець. 

Вони розповіли, як саме вбачають розвиток у тій чи іншій сфері. Зокрема, голова комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, архітектури, будівництва, транспорту, енергетики, дорожнього та житлово-комунального господарства Святослав Лебонтов поділився, що своїм першочерговим завданням вважає розвиток інфраструктури громад.

– Комісія по розвитку місцевого самоврядування розуміє відповідальність за свою роботу, розуміє про те, що потрібно розвивати громади, потрібно налагоджувати співпрацю між обласною радою та територіальними громадами, те, чого не було за попередніх каденцій, – розповів Святослав Лебонтов.

Василь Хомінець очолив комісію з питань соціально-економічного розвитку, промисловості, зв’язку, туризму, курортно-рекреаційної та зовнішньоекономічної діяльності. Вважає, що це одна із найважливіших комісій, робота в якій дасть можливість депутатам реалізувати усі заплановані задуми.

– Головне працювати результативно. Комісія соціально-економічного розвитку –  це якраз та комісія, через яку депутати можуть втілити всі ті задуми, ідучи на вибори в тернопільську обласну раду. Це є конкретна праця, конкретні важелі, конкретні програми, конкретні механізми і, сподіваємось, що добрий результат, – сказав Василь Хомінець.

Важливість конструктивної праці підкреслив і Олег Боберський, якого обрали на посаду голови фракції «За майбутнє».

– Я вважаю для нас, як для політичної сили, яка ставить на перше місце господарські чинники, розвиток економіки області, зростання добробуту наших співмешканців це дуже важливо, бо чим менше в сесійній залі ми будемо займатись політикою, а  більше реальною конкретними справами, тим більше буде користі жителям області, - наголосив Олег Боберський.

Після формування складу та обрання їх керівних органів, комісії розпочали свою роботу, бо саме від їхніх профільних висновків залежить якість майбутніх рішень всієї обласної ради.

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео