Оксана Бучко

Шахраї навчились толерантності у спілкуванні з тернополянами

080420171512495305115

Тернополян попереджають про поширений на даний час вид шахрайства – фейкове поповнення рахунку мобільного телефону. Неправдиві повідомлення про переказ коштів приходять на номери, а гарні пояснення щодо помилковості переказу наштовхують скинути назад свої власні кошти.

Так, тернополянка Ірина Савчишин отримала зранку повідомлення про переказ 300 гривень на рахунок від абонента 0634175233. Згодом їй подзвонили із номера 0990860482.

- Говорили настільки толерантно, що мені і на думку не спало нічого про шахрайство, - каже дівчина. – Чоловік сказав, що поповнював рахунок дочці і випадково помилився цифрами номеру. Далі попросив перекинути гроші на його номер, якщо я вважаю за потрібне. Звернув увагу, що це його провина, і він нічого не вимагає.

Та грошей на рахунку не було. Так, як тернополянка не мала своїх власних коштів у потрібній сумі, операцію відхилили. Дівчина хотіла з’ясувати в оператора, куди зарахували ці кошти. Виявилось, що жодних переказів у цей день на її рахунок не поступало. А повідомлення такого роду використовують часто шахраї.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео