Орест Сарматський

Законопроєкт співавторства народного депутата з Тернопільщини прийнято у першому читанні

чіа01 (Copy)

Депутати Верховної Ради прийняли у першому читанні законопроєкт 2289 Закону України «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України».

Співавтор законопроєкту – народний депутат України («За майбутнє»), секретар комітету з питань аграрної та земельної політики Верховної Ради України Іван Чайківський.

- Законопроєкт 2289 мого співавторства – прийнято в першому читанні. Це - вузькоспеціалізований закон для аграріїв, сільгоспвиробників та фермерів, які в своїй роботі використовують пестициди та агрохімікати. Тепер цим продуктом можна буде користуватися в Україні лише на основі його реєстрації в нашій державі. Додаткової реєстрації в країні, де його виготовлено, не потрібно, - пише нардеп на своїй сторінці у Facebook.

За словами Івана Чайківського, у таких змінах є логіка. Адже дуже часто в одній державі виробляються товари, продукти і засоби для іншої країни, де інший клімат, інші технології та інші можливості.

- Тепер ми уникаємо подвійної реєстрації, чим робимо пестициди та агрохімікати доступнішими для використання на українському ринку.

Інша важлива норма стосується уточнення слова «використання», де ми розширюємо його зміст. Якщо раніше аграрії упродовж 2-х років після завершення терміну реєстрації пестицидів та агрохімікатів могли використовувати їх лише для власних потреб, то зараз ми говоримо і про інші дії: зберігання, транспортування, продаж тощо, - додає Іван Чайківський.

На його переконання, такий підхід спрощує діяльність в агросекторі, конкретизує законодавство та дозволить уникнути правової невизначеності, яка існує зараз.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео