Орест Сарматський

Перевищення алкоголю в крові у 10 разів виявили у винуватця ДТП в Тернополі

129824171_1298319137203786_3510048365011642620_o

Неправомірну вигоду патрульним поліцейським пропонував водій Volkswagen, який вчинив автопригоду в Тернополі, та перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Як повідомляє поліція Тернопільщини, повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, яка трапилася на вул. С Будного, надійшло на спецлінію 102 сьогодні вночі.

– Прибувши за вказаною адресою, патрульні з'ясували, що водій автомобіля Volkswagen, не дотримався безпечної дистанції та здійснив зіткнення з автомобілем Peugeot, внаслідок чого останнього «відкинуло» на припаркований транспортний засіб MAN. Водій Peugeot отримав тілесні ушкодження, його шпиталізували до медичного закладу, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що надалі, спілкуючись з кермувальником автомобіля Volkswagen, інспектори виявили у нього ознаки алкогольного сп'яніння.

Пройти освідування чоловік погодився, результат огляду 2, 04 проміле алкоголю в крові. А це перевищує дозволену норму більш як у 10 разів.

Та й на цьому 40-річний водій Volkswagen вирішив не зупинятися. Аби уникнути адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння, чоловік почав пропонувати патрульним неправомірну вигоду 500 американських доларів.

Інспектори неодноразово попереджали порушника про кримінальну відповідальність за такі дії, але він ніяким чином на слова не реагував. Тому патрульні зафіксували пропозицію хабаря та одразу ж викликали слідчо-оперативну групу.

На водія Volkswagen поліцейські склали протокол. Обставини ДТП з потерпілими надалі встановлюватиме слідчий.

Від початку 2020 року тернопільськими патрульними було складено 776 протоколів за ст. 130 (Керування в стані сп'яніння) КУпАП та зафіксували 38 випадків пропозиції неправомірної вигоди.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео