Орест Сарматський

На Львівщині родина фермерів вирощує гігантські лимони та лайми (Агроновини)

0901 (Copy)

Лише за кілька кілометрів від Львова у вегетарії родина Трушів вирощує вже два роки екзотичні фрукти. Лимони тут сягають пів кілограма, та й лайми не відстають. 

Ґрунт для лимонів і лайм має бути універсальний, а з поливом важливо не переборщити.

Про це пише agronews.ua. 

Але родина займається вирощуванням здебільшого заради саджанців та озеленення, плоди – приємний бонус. Іноді дуже великий. Тут на одному дереві лимона одночасно і цвіт, і крихітні плоди, і вже великі фрукти.

– Словом, революція. Вони плодоносять і цвітуть до 7 разів на рік. Це неймовірно, але це є факт, вони що півтора, що два місяці цвітуть, – каже фермер Андрій Труш.

Щоби виростити свій лимон, як запевняють фермери, не обов’язково мати теплицю. Цитрус не дуже вибагливий, ростиме і плодоноситиме навіть при +6 градусів.

– Вчасно поливати, дати достатньо світла і періодично його підживлювати, – радить Надія Труш.

0902 (Copy)
0902 (Copy)

В Україні суттєво здорожчала гречка

Гречка в Україні в період зз останніх 10 днів суттєво подорожчала.

Про це повідомляє agronews.ua.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року закупівельні ціни на гречку вище на 55%.

Ціни на гречку після стабілізації в липні і зниження в серпні-вересні 2020 року знову почали підвищуватися в жовтні, вважають аналітики Також, в Україні, станом на 1 грудня 2020 року, обмолочено 99,9% площ під гречкою. Валовий збір культури склав 105,6 тис. тонн, врожайність – 13,5 ц/га.

Врожайність гречки цьогоріч – найвища за останні роки. Загалом, у 2020 році українські аграрії зібрали 99 тис. тонн гречки. У 2019 році виробництво гречки становило 85,1 тис. тонн проти 137 тис. тонн в 2018.

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео