Оксана Бучко

Тернопільські підприємці від сьогодні можуть без побоювань отримувати грошову компенсацію (відео)

200527

Підприємці Тернопільщини та наймані працівники можуть отримати 8 тисяч гривень як компенсацію втрат на карантині. Це стосується шести визначених державою категорій КВЕДів, які від сьогодні і до 31 грудня можуть використовувати для цього додаток «Дія».

Також ФОПам радять не боятися перевірок через отримання компенсації, бо обіцяють - це стосуватиметься лише шахраїв. Оформити допомогу можна на порталі або веб-сайті «Дія». Для цього потрібно зайти у розділ «Послуги».

- Це дуже легко, - пояснює представник Офісу Президента Тимофій Мілованов. - Заходите в «Дію» на телефоні або порталі на веб-сайті. Вам система говорить, чи підпадаєте ви під компенсацію (все перевіряє сама). Якщо так, то ви заповнюєте рахунок на який перерахувати гроші. Кілька днів - і гроші у вас на рахунку. Проблеми: десь третина людей на фокус-групах боїться отримувати гроші, бо будуть перевірки. Ні, перевірки призначені для шахраїв. Мені обіцяли, що якщо ви - чесний підприємець, то ніякого ризику і ніяких перевірок не буде.  Для того, щоб отримати кошти, необхідно вказати IBAN свого особистого гривневого рахунку. Важливо: не передавайте свої дані третім особам. Ви можете отримати виплату лише через «Дію». Будьте уважні при заповненні заяви. Для отримання послуги вам потрібен лише IBAN рахунку.

Нагадаємо, також отримають компенсацію деякі громадяни, які втратили роботу на карантині.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео