Дарія Шевченко

У двох тернопільських лікарнях проведуть ремонт

87867232-1079941285700822-3811162603317624832-o

У приймальнях тернопільської лікарні швидкої допомоги та міської лікарні №2 проведуть капітальні ремонти. Реконструкція приміщень відбудеться у рамках програми «Велике будівництво». Про це розповів міський голова Сергій Надал.

– Приймальні двох опорних лікарень Тернопільського госпітального округу включені до переліку 122-ох приймальних відділень в Україні, що беруть участь у Національній програмі «Велике будівництво». Головне завдання проєкту - проведення всіх приймальних відділень до одного стандартного вигляду та забезпечення сучасним медичним обладнанням, адже приймальне відділення – це перше місце в лікарні, куди потрапляє пацієнт у випадку екстреної ситуації. В Тернополі проєкт реалізовується за рахунок коштів з місцевого бюджету в розмірі 4230,36 тис. грн та субвенції з державного бюджету в сумі 16416,64 тис. грн, – сказав Сергій Надал. 

Планується, що у приймальних відділеннях медичних закладів облаштують рецепцію, консультативно-оглядові приміщення, зали для очікування пацієнтів і супроводжуючих, вбиральні для пацієнтів. Також новозбудовані приміщення матимуть три входи: в’їзд для автотранспорту ШМД через павільйон або критий навіс, вхід для планових хворих та окремий бокс для пацієнтів з ознаками інфекційної хвороби. У діагностичному блоці буде обладнано цілодобовий кабінет КТ та/або МРТ та лабораторію термінових аналізів.

Ремонтні роботи вже почались. У 2-ій лікарні підрядники утеплили фундамент і влаштували мембрану (заливка стяжки) на покрівлі головного корпусу. Також в лікарні швидкої допомоги цього року мають провести ремонт в хірургічному відділенні: облаштувати санвузли, замінити каналізаційні стояки та усі вікна на енергозберігаючі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео