Орест Сарматський

В Ізраїлі на технологічних фермах дрони випасають корів (Агроновини)

1501 (Copy)

На фермі в Ізраїлі технологічно підійшли до випасу худоби. За коровами тут стежать безпілотники.

Коли квадрокоптер близько підлітає до тварин — рогаті думають що це хижак і починають рухатися в напрямку, потрібному фермерам. Про це пише agronews.ua.

Дрони також забезпечують більш ефективне спостереження за великим поголів’ям, яке може розійтися на значну територію. Фермери кажуть, що технологічний підхід допоміг їм знизити витрати на робочу силу. І дозволив більше часу проводити з рідними.

 

Українці більше не хочуть пити розчинну каву

1502 (Copy)
1502 (Copy)

В Україні спостерігається зростання продажів в натуральному вираженні зернової та меленої кави на тлі скорочення продажів розчинної.

Про це повідомляє agronews.ua.

Так, згідно з динамікою імпорту кави (дані Державної митної служби) з січня по жовтень 2020 року, продажу зернової кави зросли в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року майже на 25% – до 9,11 тис. тонн, меленої – на 41%, до 9,97 тис. тонн.

У той же час продажу розчинної кави в цьому році зменшилася на 4% – до 12,31 тис. тонн.

- Уже кілька років поспіль ми спостерігаємо, що українці споживають все більше меленої і зернової кави і менше розчинної. Однак в грошовому вираженні розчинна кава показала приріст – споживачі відмовляються від дешевої розчинної кави на користь більш дорогої. Українські споживачі також відмовляються від powder instant (порошкового розчинної кави) і переходять на Freeze Dried Instant (фасована розчинна кава), яка вважається більш якісною, – зазначила маркетинг-директор Асканія FMCG Інна Сірченко.

Вибір читачів за тиждень

Відео