Олеся Поліщук

Тернопільський водій сплатить 17 тис. грн штрафу за порушення вимог карантину

gavel-e1531460157170 (1)

Тернопільський апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції, який оштрафував на 17 тис. гривень водія міського маршруту за порушення карантинних обмежень.

– Вранці, 26 жовтня, Дмитро Б. у м. Тернополі перевозив пасажирів за міським маршрутом №8 та допустив порушення правил карантину, – розповіли у пресслужбі апеляційного суду. – На час перевірки в салоні автобусу перебувало 29 пасажирів, хоча технічною характеристикою транспортного засобу передбачено 23 місця для сидіння.

 Тому Тернопільський міський суд визнав водія винним та стягнув 17 тис. грн штрафу.

Не погодившись із рішенням місцевого суду, Дмитро Б. подав апеляційну скаргу і просив дану постанову скасувати та закрити провадження у справі, оскільки вважає, що відповідальність за порушення правил карантину несе організатор перевезень, а не водій.

Суд не погодився з таким твердженням, оскільки ст. 44-3 КУпАП передбачає відповідальність за порушення правил щодо карантину людей як фізичними, так і посадовими особами. Крім того, вину водія підтверджує рапорт поліцейського та відеозапис із нагрудних відеокамер поліцейських.

Цікаво, що в суді першої інстанції Дмитро Б. визнав свою вину та вказав, що на нього вже втретє складається протокол за аналогічні правопорушення.

 Тому Тернопільський апеляційний суд апеляційну скаргу Дмитра Б. залишив без задоволення, а постанову місцевого суду – змін.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео