Коронавірусом перехворіло лише 5% жителів Чортківської громади

_112017704_gettyimages-1221741094

Кожного дня ми бачимо статистичні дані щодо рівня захворюваності на коронавірус в Україні, області чи в конкретному місті. Скільки ж всього людей вже перехворіли у Чортківській громаді і чи можна на даний момент говорити про «колективний» імунітет, розповів лікар-епідеміолог Олег Голінатий.

- З початку епідемії у Чортківській громаді офіційно зареєстровано 1754 випадки захворювань на Ковід. Ця цифра вказує на кількість мешканців, що зробили ПЛР-тест і він виявився позитивним. Якщо вираховувати відсоток тих, хто перехворів, то він становитиме приблизно 5% від загальної кількості людей, що проживають у громаді.

Сказати, що ця цифра точно відображає відсоток тих, хто хворів, ми не можемо. Є люди, які перенесли хворобу безсимптомно, є ті, що лікувалися самотужки і не робили ПЛР-тестування. Враховуючи це, можна сміливо вважати, що відсоток пацієнтів, які перехворіли ковідом буде більшим.

Як на мене, говорити про «колективний» імунітет ще зарано. Коронавірус повністю не вивчений. Вже бувало, що люди хворіли повторно. У Чортківському районі таких випадків зафіксували сім. Саме тому людям, які вже вилікувалися, не варто бути певними, що в них вже є сформований імунітет і вони більше не захворіють».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео