Віра Олександрович

На Тернопільщині порахують і розділять гроші, передбачені на 2021 рік 

Облрада

Уже 3-тє пленарне засідання 1-ї сесії Тернопільської обласної ради сьомого скликання відбудеться у середу, 23 грудня. Відповідне розпорядження про скликання депутатів підписав новообраний очільник краю Михайло Головко.

Як повідомили на сайті обласної ради, політики зберуться о 10.00 в приміщенні конференцзали, що на вул. Грушевського, 8. На їхній розгляд винесуть такі питання:

- «Про обласний бюджет на 2021 рік»;

- Інші питання поточної роботи Тернопільської облради.

Нагадаємо, проєкт кошторису краю на 2021 рік уже розглянули на колегії обласної держадміністрації. Саме тоді висловили сподівання, що депутати погодяться і проголосують за вказаний документ, хоча він – доволі складний. Наразі політики знайомляться із основними фінансовими показниками на наступний рік у комісіях. Більшість засідань відбудеться 21 грудня. Решта – у вівторок, 22 грудня.

Варто зауважити: якщо бюджет-2021 не ухвалять до кінця грудня, то всій області із січня доведеться використовувати кошти за формулою 1/12 від кошторису 2020 року. Звісно, це – нікого не втішить, адже розмір мінімальної зарплати від 1 січня зросте до 6 тис. грн, а отже, фінансів бракуватиме відразу. Тож на засідання традиційно запросили:

- голову і заступників голови Тернопільської обласної держадміністрації;

- народних депутатів України, обраних від Тернопільської області;

- керівників правоохоронних органів Тернопілля;

- керівників структурних підрозділів ТОДА.

До речі, через проведення заходів щодо запобігання поширенню інфекції  Covid-19 сесія відбуватиметься із дотриманням карантинних вимог. Відвідування засідання звичайними громадянами - обмежене.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео