Віра Олександрович

Земля на Тернопільщині дала більше грошей, ніж всі очікували

Земля

Землевласники на Тернопільщині вже перерахували територіальним громадам майже 337 млн грн земельної плати. Левова частка цього платежу – внесок юридичних осіб.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- У cічні-листопаді 2020 року платники податків спрямували до місцевих бюджетів Тернопільщини 336,9 млн грн плати за землю, - уточнюють у податковій. - Це перевищило очікувані надходження на 11,3%. Відтак територіальні громади додатково отримали 34,2 млн грн.

Майже 77% сплати цього платежу – це внесок юридичних осіб. Адже вони перерахували від початку року близько 258,2 млн грн плати за землю, що на 15,4% більше, ніж очікували. Тож додаткові надходження склали 34,2 млн грн.

- Фізособи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши 78,7 млн грн земельної плати, - додають у податковій. - Порівняно з аналогічним періодом торік приріст платежу склав 580,7 млн грн.

Принагідно податківці нагадали: платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) і землекористувачі, а об’єктами оподаткування – ділянки, які перебувають у власності або користуванні, та частки (паї), які перебувають у власності. Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю із дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. Підставою для нарахування земельного податку є дані Державного земельного кадастру.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео