Олеся Поліщук

Тернопільська районна рада вирішила ліквідувати спортивну школу та бібліотеку

ab4228ed8a68adfd

Під час сесії районної ради вирішили ліквідувати районну дитячо-юнацьку спортивну школу, центр професійного розвитку педагогічних працівників та районну бібліотеку.

Про це повідомляє «Суспільне».

За словами голови райради Віктора Козорога, ці об’єкти не погодилася фінансувати жодна з громад. А через малий бюджет райради утримувати ці установи не зможуть.

Виконувачка обов’язків директора центру професійного розвитку педагогічних працівників Галина Кубелко каже, на цю установу минулого року виділили понад 3 мільйони гривень. У ній працюють 17 людей.

– Сьогодні мені дуже боляче. Ми готувалися до такого рішення, ми дуже багато про це говорили і консультувалися з керівництвом районної ради, до цього часу, і вже з новопризначеним головою. Ми розуміли, що таке рішення буде неминуче, але воно є дуже болісне для всіх моїх колег, для мене особисто також, – сказала Галина Кубелко.

Директор районної дитячо-юнацької спортшколи Олександр Шум розповів що в нього працює 10 тренерів і він дивиться на таке рішення негативно, бо воно дещо обмежує дітей у заняттях спортом. Але його тішить те, що тренери перейдуть працювати в інші громади.

– Нині залишається тих 11 людей і одна людина в декреті й ми нікому не потрібні. Хоча до нинішнього дня ми ще надаємо Білецькій громаді всі послуги. Ми обробили багато книжок, що їм надійшли, створили їхній каталог, ми їх навчаємо. І всі ті матеріали, що були до того часу в методичному центрі – ми до сьогоднішнього дня все це все зберегли, –  розповіла «Суспільному» директорка Тернопільської районної бібліотеки Ольга Василюк.

5ae15e3e3f714371
5ae15e3e3f714371

– Бачимо низку закладів, які довелось ліквідувати, бо не було розуміння, що громади мають їх перейняти у повній мірі. Але ми будемо звертатися з цього приводу, будемо відстоювати інтереси людей, які там працюють. Не усуваємося, готові до діалогу, будемо працювати в цьому напрямку, – резюмував голова райради Віктор Козорог.

Фото з сайту «Суспільного»

Вибір читачів за тиждень

Відео