Віра Олександрович

На Тернопільщині у новорічну ніч жорсткий карантин відмінять, а 8 січня - посилять

Варіант

Ресторанам і кафе у новорічну ніч Кабмін дозволив працювати до 7:00 п’ятниці, 1 січня 2021 р., а не до 1:00, як було наказано раніше. Таке рішення оприлюднили 24 грудня.

Нагадаємо, нові карантинні обмеження, схвалені Урядом, діють на Тернопільщині із 19 грудня. Зокрема, певні зміни торкнулися роботи освітніх закладів, особливо – дитячих садочків. Конкретно цю вимогу – залишили, певні зміни є (цитуємо): «У ніч із 31.12 на 01.01 робота ресторанів і кафе буде дозволена до 07:00».

Водночас, в інший час дії карантину, який продовжили аж до кінця лютого 2021-го, роботу закладів громадського харчування заборонили із 23:00 до 7:00 наступного дня. У період посиленого карантину із 8 до 24 січня включно ресторани і кафе зможуть працювати тільки «на виніс» – за адресною доставкою.

Власне, і карантин із 8 до 25 січня в Україні не буде настільки жорстким, як навесні, наголосив голова Тернопільської обласної держадміністрації Володимир Труш. Зокрема, транспорт буде працювати у вже звичному режимі.

- Так, Уряд ухвалив Постанову. У ній передбачили пом’якшену, я би сказав, «лайтову» версію квітневого повного локдауну, - каже голова обласної держадміністрації. – Адже транспорт ходитиме. Дозволили працювати готелям… Насправді, ми вже заговорили цю тему настільки, що вже кожен пересічний громадянин знає, що нас чекає із 8 січня. Однак – скільки людей, стільки думок. В Україні кожен себе вважає експертом, хоча ним часто не є. Попри це є прийняті рішення, за них відповідає команда Уряду. Відповідно, ці кроки підтримали і Президент, і Верховна Рада.

Труш_родина
Труш_родина

«Пом’якшена версія» весняного локдауну, на думку очільника ОДА, не спричинить краху бізнесу. Адже період із 8 до 24 січня припадає на час традиційних Різдвяних «канікул».

- Ми прекрасно знаємо, що до Водохреща практично бізнес завмирає, - додає пан Труш. – Ну, так. Не будуть працювати ресторани. Але запитайте у тернополян, чи підуть вони у ресторан 8 чи 9 січня? Якщо підуть, то – одиниці. Бо зимові свята – сімейні. Тому я би хотів звернутися до краян і попросити усіх провести ці дні вдома, у сімейному колі. В кого є камін, то – біля нього. У кого немає, то просто – за дружньою теплою розмовою. Таке спілкування нині набагато корисніше…

До речі, у Постанові Кабміну залишили чинними цілу низку карантинних вимог. Ознайомитися із ними можна ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео