Орест Сарматський

У райцентрі на Тернопільщині зуміли об’єднати кухні двох народів

Заставка022

Шумські кухарі приготували страви німецької та англійської кухні та презентували їх європейськими мовами.

Про  традиції Різдвяного столу на німецький та британський лад розповіли учні Шумського профтехучилища в переддень Різдва за григоріанським стилем.

Про це повідомляє Шумськ INFO.

- Презентацію провели майстри виробничого навчання Оксана Тимощук та Інна Токарчук, викладачі іноземних мов Марія Торган та Вікторія Марчук. Цікаво розповідали про особливості святкування Різдва в Англії та Німеччині. Про традиції свята – адвентиський вінок і що означають чотири свічки, запалені на ньому. Повідали і про символи свята – ялинку, різдвяну зірку, Санта Клауса, ярмарки та базари, європейські колядки.  До глибин душевності торкнула славнозвісна «Свята ніч», - йдеться у повідомленні.

IMG_7781-700x471 (Copy)
IMG_7781-700x471 (Copy)

Також повідомляється, що далі було чи не найцікавіше – шумські кухарі облаштували два святкових столи зі страв двох національних кухонь – німецької та англійської.

Пудинг, печена індичка, запечений гусак, вівсяна каша, баварські ковбаски, воловани, печений короп, салат-коктейль із морепродуктів та ще багато іншої заморської смакоти. Всі присутні мали можливість скуштувати смаколики і оцінити майстерність юних шумських кухарочок.

А закінчилося свято європейської різдвяної кухні таки українською колядою – вічною «Нова радість встала». Її співали українською, а сама презентація відбувалася англійською та німецькою.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео