Олеся Поліщук

12 жителів Тернопільщини приєдналися до лав рятівників-добровольців (фото)

IMG_2750

Дванадцять жителів Байковецької об’єднаної територіальної громади отримали посвідчення рятівників-добровольців.

Документ підтверджує, що вони здобули спеціальні знання і практичні навички, необхідні для проведення заходів із запобігання виникнення пожеж та організації їхнього гасіння.

Посвідчення добровольцям вручив начальник управління Державної служби надзвичайних ситуацій України в Тернопільській області Віктор Маслей.

У 2020 році Байковецька сільська рада взяла участь у проєкті «Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних громадах України – Наступний крок», який був ініційований програмою «ULEAD з Європою» та реалізований Асоціацією добровільних пожежних команд Республіки Польща за сприяння ДСНС.

Проєкт мав на меті допомогти у створенні добровільних пожежних команд у територіальних громадах. Його учасниками стали  громади з Тернопільської, Чернівецької та Харківських областей.

- Місцеві рятувальні команди – це вимога часу, - каже Байковецький сільський голова Анатолій Кулик. - Тому набуті знання та досвід є дуже важливими у критичних ситуаціях.

Проєкт фінансувався Програмою «ULEAD з Європою». Його координатором був  колишній заступник голови Державної пожежної служби Польщі, колишній заступник начальника управління цивільного захисту Польщі, генерал у відставці Марек Ковальські.

Теоретичні знання майбутні рятівники-добровльці здобували дистанційно, а от практичні навички відпрацьовували на базі навчального пункту аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Тернопільській області. Тепер їх планують залучати до роботи нашої місцевої команди пожежної охорони.

Заключним акордом проєкту, завдяки фінансовій підтримці Посольства Республіки Польща в Україні, стало вручення місцевій команді пожежної охорони, створеної у Байковецькій громаді, комплектів спецодягу та спорядження, вартістю 350 тис. грн.

IMG_2631
IMG_2631

IMG_2728
IMG_2728

IMG_2632
IMG_2632

Фото пресслужби Байковецької ОТГ

Вибір читачів за тиждень

Відео