Орест Сарматський

Небайдужі тернополяни збирають кошти добрій людині, яка перенесла складну операцію на серці

C5B07C54-3807-49EF-B33F-3DF7ABDB9382

У соцмережі поширено допис про те, що небайдужі до чужої біди люди почали збирати кошти, аби допомогти тернополянину Володимиру Буді. Поширили допис як колишні студенти, так і колеги викладача.

- Володимир Буда зараз проходить реабілітацію після важкої операції на серці. Всі ми розуміємо, скільки вартує таке лікування. Звертаємось до всіх, хто любить і поважає цю людину і кому він неодноразово допомагав: ми зараз маємо нагоду йому хоч трішечки віддячити, - пишуть у одній із спільнот.

- Шановні мої друзі в фб, більшість із вас не знає людини на фото. Це Володимир Буда, Володимир Андрійович - декан філологічного факультету Тернопільського педуніверситету часів мого там навчання. Реально популярний «народний» декан, який переймався кожною студенткою, кожним студентом, їх долями та перспективами. Без нього ніхто з філології 90-их (звісно, і я) не став би тим, ким ми стали. Після ковіду Володимир Андрійович пережив операцію на серці й тепер потребує допомоги. Бореться за життя. Кожен внесок і кожен репост важить, - написав видавець Доцент кафедри літературознавства Національного університету «Києво-Могилянська Академія» Ростислав Семків.

Кошти можна перерахувати на банківську картку на ім‘я Володимира Буди 4149499133888329, - йдеться у повідомленні.

Довідково. Володимир Буда народився у 1956 році. Працював учителем української мови і літератури у СШ №20 в Тернополі,

з 1987 року - викладач української мови на філологічному факультеті  Тернопільського державного педагогічного інституту. З 1991 по 2004 роки – декан філологічного факультету ТНПУ. Захистив кандидатську дисертацію зі спеціальності «українська мова», а в 2003 році було присвоєно вчене звання доцента. У науковому доробку більше 80 публікацій.

Фото: ТНПУ

Вибір читачів за тиждень

Відео