Орест Сарматський

Названо найбільш прибуткові ягоди українського експорту (Агроколонка)

3001 (Copy)

Світовий попит на ягоди за останні роки зріс щонайменше утричі. Зокрема, зростає попит на ягоди сухого збирання. Українські виробники на цьому ринку стикаються із конкуренцією як европейських виробників, так і ягідників зі стран-сусідів. 

Про це в огляді ринку ягід повідомляє agronews.ua.

Стів Белсі, який очолює підрозділ ягід Freshpro Imports, заявив, що продажі лише журавлини зросли цьогоріч на 20% у порівнянні з минулим сезоном, незважаючи на той факт, що багато торгових точок, таких як громадське харчування та ресторани, протягом більшої частини цього сезону зазнавали торгових обмежень або навіть було закрито.

– Ми збільшили продажі іншими способами, включаючи хороший попит у постачальників фруктових та овочевих коробок, які додали свіжу журавлину як різдвяну особливість, – додав він.

Білоруська журавлина збирається сухим способом, що сприяє продовженню терміну зберігання, тоді як більшість журавлини США/Канади, імпортовані до Великобританії збираються вологим способом, тож її наразі охоче імпортують в ЄС.

Якщо українські виробники ягід хочуть впевненіше просуватися на ринках ЄС, їм варто взяти цю тенденцію до уваги.

За останні 10 років попит на ягоди в світі збільшився в три рази. Вони стали міцно асоціюватися зі здоровим харчуванням, стали його невід’ємною частиною, що і призвело до настільки бурхливого зростання споживання.

Крім журавлини, названо інші перспективні та прибуткові ягоди для українського експорту.

– Серед категорій «заморозки», які виросли найбільше – заморожена суниця садова. Її експорт з України в натуральному виразі зріс у 2020 році порівняно з тим же періодом минулого року більше ніж вдвічі. Також більше ніж на 40% зріс експорт замороженої малини. А ось експорт замороженої чорниці лісової залишився приблизно на тому ж рівні, що і роком раніше, – повідомляють аналітики Української плодоовочевої асоціації.

Найбільшим покупцем замороженої суниці садової в перші місяці 2020 року була Польща, яка більше ніж подвоїла обсяги закупівлі. Навіть більш різко зріс експорт замороженої суниці в Німеччину і Чехію, які зайняли друге і третє місце в рейтингу покупців. Також відбулися перші досить великі поставки цієї ягоди до США.

3002 (Copy)
3002 (Copy)

Названо найбільш популярні у Великобританії українські агропродукти

З початку року прибуток з експорту товарів сільгоспвиробництва з України до Великобританії склав 327 мільйонів доларів, що на 32% більше, ніж минулоріч.

Найчастіше британські імпортери купували українське зерно, олію, кондитерські вироби та вироби з какао.

Про це повідомляє Державна митна служба України, пише agronews.ua.

У минулому році прибуток від експорту української агропродукції за аналогічний період склав 248 мільйонам доларів.

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео