За цей рік правоохоронці області викрили чимало злочинних груп та зареєстрували понад 200 кримінальних правопорушень

01011WhatsApp-Image-2020-11-27-at-12.03.20-1

Ліквідовано діяльність 15 організованих злочинних груп, учасники яких вчиняли тяжкі та особливо тяжкі злочини як на території Тернопільської області, так і на території держави. Сім з яких направили до суду.

Про це пише Досьє 102.

По 168 кримінальних правопорушеннях досудове розслідування уже закінчилося і справи з обвинувальним актом направлені до суду.

Зареєстровано 203 кримінальних правопорушень, з яких 74 - особливо тяжких та 101 тяжких. Повідомили про підозру 111 особам.

logist2
logist2

Оперативники УСР скерували до суду 383 протоколи про вчинення посадовцями органів державної влади та місцевого самоврядування адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією. Усю цю роботу впродовж 2020 року провели працівники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області.

- За вказаний період ми задокументували факти вчинення організованими злочинними групами розбійних нападів та грабежів, вимагань, поєднаних із застосуванням фізичного насильства, збуту наркотичних засобів в особливо великих розмірах. Ліквідували нарколабораторію, яка в місяць на заборонених речовинах заробляла близько двох мільйонів гривень. Припинили діяльність підпільних «цехів» з незаконного виготовлення фальсифікованої алкогольної продукції, виявили та зупинили розповсюдження територією України фальшивих доларів, викрили підроблення документів із захисними голографічними елементами. Не припинялася боротьба з шахрайствами, крадіжками, - розповів начальник УСР в області Василь Джиджора. - Ми виявили та повернули потерпілим більше тисячі предметів сакрального мистецтва та дороговартісних ікон, які були викрадені з храмів та монастирів України.

30_MVS5052
30_MVS5052

Впродовж року оперативники стратегічних розслідувань викрили кілька десятків злочинних схем щодо привласнення та розтрати бюджетних коштів обласного та місцевого рівнів.

DSC01787
DSC01787

Вперше за часи Незалежності, поліцейські Тернопільської області задокументували діяльність злочинної організації. Її дев'ять учасників причетні до шахрайства в особливо великих розмірах. Вони під приводом надання логістичних послуг із вантажних перевезень, шляхом використання підроблених документів, викрадали дороговартісні вантажі. Сума збитків становить більше двадцяти мільйонів гривень.

Василь Джиджора переконаний, що працівники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області заслуговують на довіру населення, що є основним критерієм оцінки ефективності діяльності органів і підрозділів поліції.

usrikony8
usrikony8

Фахівці УСР на досягнутому не зупинятимуться, а й надалі реалізовуватимуть завдання Національної поліції України та Департаменту стратегічних розслідувань і продовжуватимуть боротися з організованою злочинністю, захищатимуть права і свободу людей від протиправних посягань.

Начальник управління стратегічних розслідувань Василь Джиджора вітає мешканців міста та області з прийдешнім Новим Роком та Різдвом Христовим!

Фото: Досьє 102

Вибір читачів за тиждень

Відео