На Тернопільщині колишній міський голова викопав у полі два ставки

зображення_viber_2020-06-19_20-54-21

Колишнього міського голову одного з міст Тернопільщини звинувачують у завдання збитку громаді у 64 тис. грн. До цього призвело його недбале використання сільськогосподарських земель. Замість вирощувати у полі культури, посадовець викопав неподалік річки два ставка.

– За процесуального керівництва Кременецької місцевої прокуратури слідчими відділу поліції повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 254 КК України колишньому міському голові одного із райцентрів у безгосподарному використанні сільськогосподарських земель. За версією слідства, впродовж 2015 - 2020 років на земельних ділянках, призначених для ведення особистого селянського господарства поблизу річки, викопав 2 ставки площею 0,7 та 0,1 га без наявності дозволу на зміну цільового призначення земель, – повідомляють у пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

Наразі триває слідство. Покарання за згаданою статтею передбачає обмеження волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео