Оксана Бучко

Тернопільські школи перенесли канікули з лютого

original-photo-3_5ffd59f674a78

Замість дистанційного навчання наразі тернопільські школи обрали канікули. Таке рішення прийняли після звернень батьків, які незадоволені онлайн-формою, а особливо для початкових класів. Відпочивати школярі будуть протягом тижня з 18 січня по 24 січня.

Про канікули повідомили батьків у вайбер-групах.

Батьки звертають увагу, що онлайн-платформа «Єдина Школа» недоопрацьована. Тому справа не так у бажанні вчитись стаціонарно, як у потребі виправити неполадки, вважають вони. У той же час деякі вчителі у ZOOM використовують платні додаткові ресурси.

– До кінця тижня варто потестувати онлайн-платформу, – розповідає тернопоянка Любов  Волошин. – Бо дистанційне навчання – це не проблема, але воно у нас наразі на дуже низькому рівні. Якщо час канікул не використають на вдосконалення, то виходом стане лише стаціонарне навчання.

Місцева влада сподівається на завершення локдауну, для якого у Тернополі, за словами посадовців, немає підстав.

– Ці канікули проводимо за рахунок  лютневих, – розповіла «Терену» начальниця міського відділу освіти Ольга Похиляк. – Адже наші школи вчаться по триместрах, і у лютому планували тиждень відпочинку. Сподіваємося, після канікул у Тернополі завершать локдаун. Адже захворюваності серед дітей за даними медиків не спостерігається. 

Нагадаємо, проти локдауну в місті виступили підприємці. Обласна влада чи не єдиним шляхом допомоги їм назвала попередження про закриття бізнесу, а отже можливість уникнути витрат.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео