Олеся Поліщук

На Тернопільщині зростуть ціни на вино

0

Кабінет міністрів України підвищив мінімальну роздрібну ціну на вітчизняні ігристі та газовані вина.

Про це повідомляє пресслужба уряду.

– Постановою підвищується мінімальна роздрібна ціна на українські вина ігристі та вина газовані, зброджені напої, вина (напої) ароматизовані ігристі (газовані) з 89 до 109 гривень за пляшку 0,7-0,75 літра (+20 гривень), – йдеться у повідомленні.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко заявив, що національні виробники втратили 40% ринку ігристих вин. У зв'язку з цим, існувала загроза закриття українських виноробних заводів.

За його словами, збільшення виробництва дасть змогу українським підприємствам відновити роботу, а також зберегти існуючі та створити нові робочі місця.

Також проблема полягала в тому, що на ринку відбувалися маніпуляції з назвами продукції і цінами. Наприклад, імпортований напій на основі вина продають за ціною ігристого вина.

У повідомленні йдеться, що ухвалена постанова «усуває маніпулятивні різночитання та врегульовує питання »ціна має дорівнювати якості".

Таким чином, роздрібна ціна на українські ігристі та газовані вина стартуватиме від 109 гривень за пляшку 0,7-0,75 літра.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео