Орест Сарматський

Садівниця вирощує незвичайні екзоти: червоні банани та кольорові цитрини (Агроновини)

1701 (Copy)

Жителька Запоріжжя Тетяна Кузьмук вирощує незвичайні для України види рослин, зокрема – екзотичне бананове дерево з червоними бананами.

Як зазначає Тетяна Кузьмук, висота дерева зазвичай досягає максимум 1,5-2 м. Фотографії червоних бананів садівниця продемонструвала у Facebook. Про це повідомляє agronews.ua.

Червоні банани ростуть в основному на Сейшельських островах. Шанувальники цієї їжі існують в Північній Америці, Австралії, Азії.

Найбільший постачальник – Коста-Ріка. У цих фруктів набагато більш ніжна структура, і вони погано переносять транспортування.

Також в оранжереї садівниці ростуть незвичайні та надзвичайно колоритні цитрини.

Цікаво, що у тропіках місцеве населення червоні банани в сирому вигляді рідко вживають. Їх переважно смажать, їдять з беконом як картоплю, або роблять салати.

Українська армія споживає картопляне пюре виробництва Російської Федерації

Українська армія споживає картопляне пюре виробництва Російської Федерації, яка за фактом є державою-агресором.

Про це під час пресконференції “Картопляні барви внутрішнього ринку України” розповів директор ПМП “Вимал” Сергій Самоненко. Повідомляє  agronews.ua.

- 100% цієї продукції (картопляного пюре – ред.) Україна імпортує з-за кордону. Цей продукт є стратегічно важливим для забезпечення потреб збройних сил України. Зараз наша армія використовує картопляне пюре виробництва Російської Федерації, яка за фактом є державою-агресором і реалізує Україні свій продукт, – розповів Сергій Самоненко.

1702
1702

Сценарій розгортається в сегменті сушених картопляних пластівців (картопляного пюре). Ситуація драматична, тому що з трьох існуючих ліній з виробництва картопляного пюре припинили роботу всі підприємства.

За його інформацією, сусідні держави, зокрема ЄС, РФ і Білорусь, мають держпрограми підтримки галузі картоплярства, в рамках яких виробникам компенсують вартість кредитних відсотків, витрат на придбання техніки, зрошення, насіння, діють регіональні програми стимулювання розвитку картоплярства та будівництва переробних підприємств. Подібної програми немає тільки в Україні.

Наразі Україна активно імплементує НАТОвське законодавство.

- У разі повного переходу на стандарти НАТО українські військові будуть зобовязані використовувати для харчування винятково напівфабрикати з картоплі, найпоширенішим, із яких є картопляні пластівці/пюре. Внутрішня потреба України в картопляних пластівцях становить 6 тис. т. Саме такого обсягу достатньо, щоб задовольнити добову нормовитрату в 270 г переробленої картоплі на одного військовослужбовця, – повідомила виконавчий директор УАВК Оксана Руженкова.

Вона додала, що наразі Україна повністю імпортує цей продукт із Брянської області РФ, де розташовано 3 найбільших в Євразії лінії з виробництва картопляного пюре.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео