Дарія Шевченко

На Тернопільщині відтворили події столітньої давнини (відео)

З нагоди 102-ї річниці з дня підписання Акту Злуки між Українською Народною Республікою та Західноукраїнською Народною Республікою на Тернопільщині відбулись урочистості. Зокрема, у Підволочиську представники влади та громадськості з Тернопільської та Хмельницької областей зустрілись на мості через річку Збруч, щоб продемонструвати єдність.

- Наша мета – зберегти цілісність нашої держави незалежної, суверенної, щоб перестали проливання крові на території нашої країни, - зазначила Віолета Лабазюк.

- Ми маємо йти шляхом потужної соборної держави, будівництво сильного війська, самодостатньої економіки, де українець відчуватиме себе господарем на своїй землі, - сказав Михайло Головко.

Невміння правильно закласти економічні підвалини життя нової держави, призвело до непоправних втрат, за що наші предки платили найдорожчу ціну – життя – каже народний депутат, представник партії «За майбутнє» Іван Чайківський. Він переконаний, в пам’яті сучасних українців неодмінно має залишатися цей приклад об’єднання. Разом з тим, ми маємо не допускати повторення помилок, які не дали тоді Україні стати величною державою.

- Велика шана і повага нашим батькам, дідам, прадідам за те, що вони в собі знайшли силу волі і силу духу обєднатися в одну велику країну, обєднатись заради майбутнього наших дітей та щасливого майбутнього нас з вами. Вітаю вас зі святом і бажаю, щоб це свято жило в нашій памяті і ми були добрим прикладом того обєднання, - сказав Іван Чайківський

Перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук переконаний, Україну поважатимуть тоді, коли вона стане економічно сильною державою.

- В єдності наша сила. Сьогодні дуже важливий день, щоб всі українці від Сходу до Заходу зрозуміли, що тільки економічно сильна, соборна Україна буде потрібна всім, - зауважив Володимир Болєщук.

Наприкінці заходу виступили патріотичні колективи, присутніх пригостили кулішем, а представники Тернопільського обласного молодіжного методичного центру та клубу «Патріот» влаштували історичну реконструкцію.

[embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=dLb2SfOUbDQ&feature=emb_logo&ab_channel=%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D1%96%D0%BB%D1%8C%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%96%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%A2%D0%95%D0%A0%D0%95%D0%9D[/embed]

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео