Віра Олександрович

Про відкритий люк чи обірваний кабель у Тернополі можна повідомити на спеціальний сервіс

Унікальний сервіс інформування населення – сіті-бот «Назар» уже довів свою корисність у Тернополі. Адже він подає комунальні новини оперативно і допомагає жителям міста швидко знаходити відповіді на різні актуальні питання.

– Сервіс сіті-бот «Назар» працює уже понад 1 рік, – розповідає міський голова Сергій Надал. – Завдяки йому жителі громади, наприклад, отримують необхідну інформацію щодо відключення електроенергії. Окрім того, можна дізнатися ім’я депутата за місцем проживання, подати показники за комунальні послуги тощо. І тернополяни вже ці зручності оцінили позитивно.

Нагадаємо, сіті-бот «Назар» це особливий, але простий у користуванні сервіс, який:

 – сповіщає про планові та аварійні відключення міських комунікацій (вода, світло, газ, опалення тощо) за вказаною адресою;

 – надає можливість автоматично подати заявку щодо відсутності води чи світла в оселі або будь-якої аварійної ситуації на вулиці (відкритий люк, обірваний кабель тощо);

 – надає довідкову інформацію про роботу муніципальних чи соціальних служб;

 – дозволяє оцінити роботу комунальних служб.

Окрім того, як вже повідомив мер, «Назар» допомагає знайти депутата, якого обрали на конкретному виборчому округу, де проживає тернополянин за тією чи іншою адресою.

– Із 2020 року міський бот доповнили функцією автоматизованого процесу передачі показників за спожиту холодну воду, – додає мер. – Відтепер через меню «Показники лічильників» споживачі можуть автоматично передати показники і швидко отримати у відповідь суму, яку необхідно сплатити за холодну воду.

На прохання тернополян, розробники також додали функцію відстеження відключення міських комунікацій за додатковою (другою) адресою.

– Ця функція актуальна для тих користувачів, які хочуть бачити інформацію про відключення комунікацій за адресами, де мешкають батьки чи бабусі-дідусі, – уточнює Сергій Надал. – Окрім того, так можна отримувати інформацію про ситуацію на роботі чи в будь-якій іншій установі.

До речі, наразі триває робота над впровадженням можливості передачі показників за гарячу воду і газ та над реалізацією інших ініціатив.

Довідка. Підключитися до сервісу сіті-бот «Назар» – дуже просто. Для використання сервісу необхідно зі свого смартфону, на якому є Viber чи Telegram, перейти за посиланням і обрати потрібний месенджер. На вказаному сайті також можна знайти відповіді на запитання і корисні відеоінструкції.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео