Оксана Бучко

Депутати готуються до повноцінної діяльності нового Тернопільського району (відео)

143276315_235717334827891_4067764827660396259_o

Чергове засідання сесії Тернопільської районної ради відбулось 26 січня. У порядку денному 40 питань, серед яких – передача комунального майна у власність громад та погашення заборгованості по зарплатах.

Важливі питання, на вирішенні яких наполягає наша фракція, це передача комунальних об’єктів у власність громад, зазначив уповноважений представник депутатської фракції «За майбутнє» у Тернопільській райраді Ігор Качмарський. Мова про районні лікарні у Збаражі, Підволочиську та Бережанах, щоб вони змогли організувати лікування жителів. Оголошуємо конкурс на обрання керівника Теребовлянської районної лікарні, яку теж передамо громаді. 

На сесії розглянули ряд технічних питань, які допоможуть закінчити діяльність колишніх маленьких районів і почати повноцінну роботу великого Тернопільського. Окрім того, розглянули ряд питань щодо бюджету.

Ми помагаємо закривати борги, які не передбачені були законодавцям, додав Ігор Качмарський.  І зараз людям винні кошти. Але ми свої кошти частково теж виділяємо зараз цим людям. Ми розуміємо, що вони не можуть лишитись без зарплати, що вони потребують тих коштів, які заробили своєю працею, і тут ми йдемо на зустріч нашим співгромадянам.

Процес переходу до повноцінної роботи новоствореного Тернопільського району повинні завершити до липня. Однак, чи вдасться це зробити, залежить від того, чи вистачить коштів.

Фото з відкритих джерел, відео Павла ЛЯЩИНСЬКОГО

Вибір читачів за тиждень

Відео