Віра Олександрович

Які особливі подарунки приймали у Тернопільській райраді (фото, відео)

Подарунок2

Без цікавинок і неочікуваних подарунків не обійшлося на засіданні 3-ї сесії Тернопільської районної ради сьогодні, 26 січня.

Нагадаємо, у порядку денному відразу було близько 15-ти пунктів, але вже на початку зібрання перелік зріс аж до 40-ка питань. Проте взятися до роботи депутати о 10 годині не змогли, бо у гості до них прийшли представники Української православної церкви. Про це повідомив на своїй сторінці у «Фейсбуці» голова райради Віктор Козорог. Що цікаво, саме він врешті опинився просто під дощем зі святої води, яким окропив політика владика Тихон.

Сесія1
Сесія1

Ми завітали до вас із колядою, щоб ви розпочали роботу у доброму настрої, з Божим благословенням, каже архієрей. – Прошу вас пам’ятати, що все відбувається з волі Божої. Кожен із нас тут присутній також із Його волі. Бажаємо вам на 2021 рік благословенних успіхів і добрих справ. Пам’ятайте, що люд Божий має на вас надію.

Після коляди, вітань і благословення владика Тихон подарував Віктору Козорогу копію ікони Божої Матері. Зауважимо, голові облради Михайлу Головку архієрей нещодавно презентував копію Пересопницького Євангелія.

Козорог
Козорог

Зареєструвалися у залі відразу 45 депутатів. Більшість із них брала активну участь у засіданні. Дехто просився до трибуни. Втім, результат голосування за питання впродовж сесії був дещо різним. Наприклад, пункт про «Хід виконання комплексної програми «Здоров'я» населення Тернопілля на 2017-2021 рр.» підтримали 47 депутатів. Проте лише 37 політиків проголосували за План роботи Тернопільської районної ради на 2021 рік. Натомість за виконання районної цільової «Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017-2020 рр.» вже було аж 46 голосів.

Сесія3
Сесія3

Також на засіданні сесії затвердили структуру та чисельність виконавчого апарату районної ради на 2021 рік. «За» проголосували лише 34 депутати. Вони погодилися, що 16 штатних одиниць буде у структурі виконавчого апарату райради у 2021-му. Того ж дня депутати успішно затвердили звіти про виконання районних бюджетів Тернопільського, Зборівського, Теребовлянського, Козівського, Бережанського, Підволочиського, Збаразького та Підгаєцького районів за 2020 рік. Після цього політики затвердили фінансові плани комунальних некомерційних підприємств. Це рішення підтримали 43 депутати.

Сесія2
Сесія2

Окрім того, 44 депутати врешті проголосували за внесення змін до районного бюджету. Таким же був результат голосування за «Програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2018-2022 рр.». До того ж, депутати ухвалили кілька цікавих звернень. Про це на «Терені» читайте згодом.

Фото зі сторінки Тернопільська районна рада у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео