Орест Сарматський

Кіберполіція викрила двох осіб з Тернопільщини і Прикарпаття у незаконному збуті інформації про перетин державного кордону України

443570 (Copy)

Викрито двох кіберзлочинців з Тернопільської та Івано-Франківської областей.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції України.

Зловмисники в Інтернеті збували дані про перетин українського кордону громадянами та транспортними засобами. Зловмисники продавали вже сформовані бази та приймали замовлення на створення нових. Їм загрожує до п’яти років ув’язнення.

- Кіберполіція встановила, що до несанкціонованого збуту інформації причетні двоє 30-річних чоловіків – мешканці Тернопільської та Івано-Франківської областей. Фігуранти в Інтернеті, зокрема на платформах оголошень, пропонували до купівлі бази даних про перетин державного кордону України. У розпорядженні зловмисників були відомості щодо перетину кордону українськими та іноземними громадянами, транспортними засобами, а також терміни їхнього перебування в країні, - йдеться у повідомленні. 

Також повідомляється, що коштувала одна сформована база від 500 до 1500 гривень. Також правопорушники працювали «на замовлення».

Правоохоронці провели обшуки в оселях фігурантів. За результатами вилучено мобільні телефони, банківські карти та комп’ютерну техніку.

Наразі поліцейські перевіряють працівників митної та прикордонної служби України на причетність до незаконного розповсюдження інформації з обмеженим доступом.

Фігурантам оголошено підозру за ч. 2 ст. 361-2 (Несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Досудове слідство триває.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео